Печено червено цвекло

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
08/05/2011
"Казват, че тайната на дълголетието и добрия външен вид се крие в редовната консумация на червено цвекло!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо59 433
  • Преглеждания за месеца2081
  • Преглеждания за седмицата78
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • червено цвекло - 5 броя, малки
  • соев сос - 4 с.л.
  • оцет - 4 с.л. ябълков
  • зехтин - 4 с.л. студенопресован
  • лимони - сокът от 1 лимон
  • сол - на вкус
  • захар - 1 щипка кафява
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте червеното цвекло, подсушете го и увийте всяко във фолио или хартия за печене. Сложете ги в тава, на дъното на която сте сипали малко гореща вода. Сложете цвеклото да се пече за около час на умерена температура.

Изпеченото цвекло се охлажда, обелва се и се нарязва на средно дебели филии. Подрежда се в чиния и се залива с дресинг от соевия сос, оцета, лимоновия сок и зехтина, подправена със сол и щипка кафява захар.

Мултифункционално ренде с 5 приставки-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
22.32 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Симо
Симо
15.02.2015 14:02
за 90 дневната диета е перфектно ядене-благодаря за рецептата
1
0