Пица с карамелизиран лук и прошуто

31/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач629171
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо422
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато правя пица използвам рецептата на Роси Трифонова за италианско тесто.

Пробвала съм много варианти, но този ми допада най-много. От продуктите за тестото замесваме меко и еластично тесто. Разточваме и слагаме в намазнена тава.

Отделно задушаваме нарязания на полумесеци лук с малко зехтин. Когато омекне добавяме кафявата захар и карамелизираме. Тестото намазваме с малко зехтин.

Поръсваме разкъсаното на парченца прошуто, и заливаме с карамелизираният лук. Накрая добавяме натрошено козе сирене и босилек. Печем до готовност.

Сладкият лук в компанията на козето сирене правят тази пица неустоимо предложение за експериментаторите.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар