Вкусна чорба от чревца

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126466436517
30/01/2016
"Може миенето на чревца да е досадна работа, но който иска вкусна чорба, трябва да го свърши "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 068
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво агнешките чревца , заливаме ги с вода и кипваме. Изливаме водата и отново измиваме. Нарязваме ги ситно.

Слагаме чревцата в тенджера с олио и масло и запържваме заедно с настърган лук, скилидка чесън, сол, черен пипер и джоджен на вкус.

Когато се запържат, добавяме червен пипер и брашно и наливаме вода-литър и половина или два литра.

Като заври, добавяме ориза и варим до готовност (може да доливаме топла вода при необходимост).

Когато чорбата се свари, наливаме в нея топло прясно мляко и оставяме да поври още 1-2 минути. Поднасяме с оцет и люти чушки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар