Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с чревца и месо

Баница с чревца и месо

Мария ГеоргиеваМария Георгиева
Чирак
53275158297
Баница с чревца и месо
Снимка: Мария Георгиева
1 / 5
23/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Баница за хайдути, месоядци и експериментатори !"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 800 - 900 г
  • вода - 300 г
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • Плънка
  • карантия - 300 г чревца (сварени)
  • месо - 200 г (сварено)
  • яйца - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • мас - 150 г свинска
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от посочените продукти. Разделете го на 5 топки, които се разточват на кори с големината на тавата. Предварително сварените чревца и месото се нарязват на ситно.

Разбийте яйцата и ги прибавете към тях. В добре намаслена тава започнете да редите корите една върху друга, като всяка една кора се намазва с мас и върху нея се слага от плънката с месото.

Намажете последната кора с мас. Печете баницата в предварително загрята на 200 градуса фурна. Около 20 минути след началото на печеното намажете баницата с разбития с малко вода жълтък.

Поръсете я с олио и върнете обратно във фурната, за да се доизпече. Поръсете готовата баница с вода, намажете с мазнина и я покрийте с кърпа, за да се задуши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: