Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кокоше месо с ориз

Кокоше месо с ориз

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Кокоше месо с ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Много вкусно месце с ориз Добавете и сланина за още по-наситнен вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кокошка
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • доматено пюре - 1 супена лъжица
  • вода - 1 1/2 л
  • сланина - 125 г
  • ориз - 1 1/2 чаени чаши
  • грах - 1 1/2 чаени чаши
  • олио
  • целина
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокошката се нарязва на порции и се запържва в горещо олио. Изважда се и в същото олио се запържва нарязаният лук.

Месото се връща, слагат се счуканият чесън, дафиновият лист, а след малко се прибавят и размитото доматено пюре, водата и нарязаната сланина.

Посолява се. Малко преди да е готово месото, се слагат и оризът, грахът, магданозът и целината.

Вари се още 10 мин, след което тенджерата се захлупва и се оставя в топла фурна, докато оризът набъбне.

Кокошето месо с ориз е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: