Кокоше месо с ориз

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
31/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо528
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокошката се нарязва на порции и се запържва в горещо олио. Изважда се и в същото олио се запържва нарязаният лук.

Месото се връща, слагат се счуканият чесън, дафиновият лист, а след малко се прибавят и размитото доматено пюре, водата и нарязаната сланина.

Посолява се. Малко преди да е готово месото, се слагат и оризът, грахът, магданозът и целината. Вари се още 10 мин, след което

тенджерата се захлупва и се оставя в топла фурна, докато оризът набъбне.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар