Задушено пиле с ароматни зеленчуци

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
635
917
174
569
1
31/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 036
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и посолява от вътре и отвън. Поръсва се с черен пипер. Изпържва се от всички страни в сгорещеното масло. Изважда се.

В същата мазнина се запържват ситно нарязаният лук, нарязаните на тънки пръчици моркови и целина.

След като се позадушат, се прибавят обелените и нарязани на

ситно домати, зърната черен пипер и дафиновият лист. Залива се с виното и 1 чаша хладка вода.

Посолява се и се връща пилето. Захлупва се и ястието се задушава на слаб огън около 40 мин. Пилето се изважда и се нарязва на порции.

Сервира се поръсено с черен пипер. Сосът от задушаването се прецежда и се залива пилето. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар