Свинско печено с ябълково вино

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
637
960
181
605
1
31/01/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене70 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо360
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1.8 кг нетлъсто
  • лук - 1 глава нарязан кромид
  • вино - 150 мл сухо, ябълково
  • бульон - 600 мл месен
  • магданоз
  • сол
  • за ябълковия сос
  • ябълки - 450 г обелени и почистени от семките
  • вино - 75 мл ябълково
  • захар - 25 г
  • масло - 55 г краве
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 220°С. Правят се разрези по повърхността на месото, натрива се със сол, слага се в тавичка и се пече 25 мин.

Фурната се намалява до 190°С и месото се пече още 5 мин. Когато е опечено, се изважда от фурната.

В соса от тавата се задушава лукът в тенджера. Отцежда се излишната мазнина, прибавя се виното и се кипва. Прибавят се бульонът и магданозът, кипва се отново.

Ябълковият сос се приготвя, като ябълките се нарязват на едро и се варят захлупени с виното, захарта и маслото. Подправя се с черен пипер. Месото се сервира със соса.

Двуцветна бамбукова дъска-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двуцветна бамбукова дъска
16.50 лв.
12.70 лв.
Виж ››

Ако ви трябва качествена и удобна дъска за рязане и презентация, имаме такава. Бамбуковата дъска е вашия красив помощник в кухнята. Двуцветна, с дръжка за пренасяне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар