Пай с карамелизирани череши

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
630
17
1
30/01/2016
"Такива сме си ние, знаем най-вкусната рецепта за пай с карамелизирани череши и не се боим да я използваме "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 968
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се насипва равномерно в намазана с масло тавичка и се

слага във фурната да се карамелизира. Почистените от костилките череши се нареждат върху карамела и се пекат до омекване.

Пресятото брашно и нарязаното на парченца масло се стриват на трохи. Прибавя се киселото мляко, разбъркано със содата и солта, и бързо се замесва меко тесто.

Разточва се на кора с дебелина 5 мм, която се разстила върху карамелизираните череши, като леко се подгъва по края, за да достигне дъното на тавичката.

Пече се до златисто. Веднага след изваждането от фурната сладкишът се обръща в чиния за сервиране. Нарязва се, след като изстине.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар