Пиле в саламура

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
15/04/2011
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 948
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на порции, загрейте олиото в дълбока тенджера и го запържете равномерно. Сложете почистените цели домати в тава с малко вода и олио и ги запечете.

След това оставете тавата под наклон, за да се отцеди водата. Чушките и доматите се обелват, нарязват и посоляват. Долейте към запърженото пилешко около 2 литра гореща вода, прибавете и зеленчуците.

Похлупва се леко и се оставя да ври 30 минути. След това добавете нарязания чесън, чубрицата, малко сол и черен пипер на вкус. Оставете да покъкри още 10 минути и отстранете от огъня.

Бежова тенджера с декор и капак 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бежова тенджера с декор и капак 26 см
36.00 лв.
27.72 лв.
Виж ››

Тенджера, която няма причина да нямате в кухнята. Тя е с незалепващо покритие, стъклен капак, термоизолиращи дръжки. Бежовата тенджера има и още предимства, но ще оставим на вас да ги откриете.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
tuti-fruti
tuti-fruti
06.08.2014 10:22
Власите му казват "пиле сарамура".Не сиспомням тяхната рецепта,веднъж в живпта съм яла такова нещо у тях, но още помня колко вкусно беше приготвено ястието.
0
0
лоли
лоли
23.03.2013 15:49
това не е пиле в саламура, а пиле-паприкаш
1
0
Тин
Тин
15.04.2011 19:44
Къде е саламурата ?
1
0