Начин на приготвяне
От тестото се изрязва кръг, малко по‐голям от съда, в който ще се пече сладкишът. Слага се в тавичката така, че краищата му да образуват ръб покрай стената, и се набожда на няколко места с вилица.
Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се ромът, сметаната, нишестето, ванилията и кокосовите стърготини. Сместа се разбърква добре и се изсипва върху тестото.
Сладкишът се пече 10 минути в предварително загрята фурна при
220°С. Изважда се от фурната и отгоре се нареждат обелените и нарязани на тънки резенчета ябълки.
Питата се пече още 20 минути при 200°С. След изпичането повърхността й се намазва с леко затопления мармалад. По желание се поръсва с малко счукани бадеми и кокосови стърготини