Оранжев сладкиш

31/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо550
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта, прибавят се сокът и настърганата кора на портокала и брашното. Внимателно се слагат разбитите на сняг белтъци.

Накрая се прибавят смлените бадеми и галетата, като се ръсят по малко върху сместа. Тестото се разбърква леко, насипва се в намазана с масло и поръсена с брашно форма и се пече в умерена фурна.

Приготвя се глазурата. Белтъкът се разбива с пудрата захар и портокаловия сок, докато се сгъсти. Глазурата се изсипва върху изстиналия сладкиш и се заглажда с нож.

Мандарината се обелва, почиства се и се разделя на резенчета, които се пускат в гъст сироп, приготвен от захарта и малко вода. Изваждат се, отцеждат се, овалват се в кристална захар и се оставят да засъхнат.

След това се нареждат върху още мократа глазура на сладкиша във формата на цветя.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар