Оранжев сладкиш

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Оранжев сладкиш2 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр.
  • ядки - 250 г бадемови или орехови
  • пудра захар - 250 г
  • портокали - 1 бр.
  • брашно - 20 г
  • галета - 50 г
  • за глазурата
  • пудра захар - 200 г
  • белтъци - 1 бр.
  • портокали - 1 бр. само сока
  • за украсата
  • мандарини - 3 бр.
  • захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта, прибавят се сокът и настърганата кора на портокала и брашното. Внимателно се слагат разбитите на сняг белтъци.

Накрая се прибавят смлените бадеми и галетата, като се ръсят по малко върху сместа. Тестото се разбърква леко, насипва се в намазана с масло и поръсена с брашно форма и се пече в умерена фурна.

Приготвя се глазурата. Белтъкът се разбива с пудрата захар и портокаловия сок, докато се сгъсти. Глазурата се изсипва върху изстиналия сладкиш и се заглажда с нож.

Мандарината се обелва, почиства се и се разделя на резенчета, които се пускат в гъст сироп, приготвен от захарта и малко вода. Изваждат се, отцеждат се, овалват се в кристална захар и се оставят да засъхнат.

След това се нареждат върху още мократа глазура на сладкиша във формата на цветя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: