Бисквитена торта с домашен крем

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
211
682
398
633
1
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви15 мин.
Общо55 мин.
Порции8
"Приготвихте ли днес нещо сладко? Предлагаме ви една невероятно лесна и вкусна бисквитена торта с домашен ванилен крем. Класика!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко и захарта слагаме да заврат и бъркаме, докато се разтопи захарта. По-добре да е по-голям съд, за да стане по-лесно разбиването с миксер след това.

Жълтъците се разбиват с брашното и с малко вода. След като заври млякото, постепенно се прибавят разбитите жълтъци с брашното, като продължаваме да разбиваме с миксера.

След като разбием крема добре се оставя да ври 3-4 минути. След това прибавяме маслото и ванилията. Бърка се, докато кремът поеме маслото.

В подходяща тавичка (27x27) се реди един ред бисквити и се залива с топлия крем, поръсва се с орехи и така докато свършат бисквитите.

Поръсваме готовата бисквитена торта със смлените орехи (може настърган шоколад или цветни пръчици).

Оставя се на студено

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: