Индийски питки Паратха

30/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10 питки
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 577
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пшенично брашно - 200 г пълнозърнесто
  • пшенично брашно - 100 г фино
  • масло - 2 с. л. краве, разтопено
  • вода - 150 мл. топла
  • сол - 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида брашно и солта се смесват в голяма купа. Добавя се разтопеното масло. Постепенно се налива топлата вода, като се бърка непрекъснато.

Замесва се гладко, меко тесто, което се покрива с влажна кърпа и се оставя да престои половин час.

След това тестото се разделя на 10 еднакви топчета. Всяко от тях се разточва на не много тънък кръг върху маса, поръсена с брашно, намазва се с малко разтопено масло и се прегъва на две. Отново се намазва с масло и се прегъва още на две.

Разточва се на голям триъгълник. Триъгълниците се пекат в добре загрят сух тиган с дебело дъно (или с тефлоново покритие) по 2‐3 минути от всяка страна, като се внимава да не загорят.

Когато се запекат до златисто‐кафяво, горната страна се намазва с масло (при което питката се издува). Обръщат се и се намазват с масло и от другата страна.

Поднасят се веднага.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар