Начин на приготвяне
Двата вида брашно и солта се смесват в голяма купа. Добавя се разтопеното масло. Постепенно се налива топлата вода, като се бърка непрекъснато.
Замесва се гладко, меко тесто, което се покрива с влажна кърпа и се оставя да престои половин час.
След това тестото се разделя на 10 еднакви топчета. Всяко от тях се разточва на не много тънък кръг върху маса, поръсена с брашно, намазва се с малко разтопено масло и се прегъва на две. Отново се намазва с масло и се прегъва още на две.
Разточва се на голям триъгълник. Триъгълниците се пекат в добре загрят сух тиган с дебело дъно (или с тефлоново покритие) по 2‐3 минути от всяка страна, като се внимава да не загорят.
Когато се запекат до златисто‐кафяво, горната страна се намазва с масло (при което питката се издува). Обръщат се и се намазват с масло и от другата страна.
Поднасят се веднага.