Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Картофени питки с магданоз

Картофени питки с магданоз

Картофени питки с магданоз
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
25
"Толкова вкусни, толкова апетитни и всичките са за вас"

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг
  • мая - 1 пакет суха (7 г)
  • сол - 1 с.л.
  • картофи - 500 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • хималайска сол - за поръсване, едра
  • магданоз - 1 връзка свеж
  • яйце - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите до пълна готовност. Обелете ги и ги намачкайте. Оставете ги много добре да се охладят.

Пресейте брашното. Чукнете яйцата, добавете солта, захарта, зехтина и маята. Долейте хладка вода и разбъркайте.

Омесете меко тесто. Оставете тестото да втаса на топло.

Добавете картофите и ситно нарязания магданоз към тестото и отново премесете. Ако е необходимо, добавете още малко брашно.

Оформете питките и ги наредете в тава, застлана с домакинска хартия. Оставете ги отново да втасат.

Намажете питките с разбито яйце и поръсете с едра хималайската сол.

Изпечете в загрята фурна до 200 градуса до златисто.

Картофените питки с магданоз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: