Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Украински елдени хлебчета

Украински елдени хлебчета

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Украински елдени хлебчета1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • елдено брашно - 800 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 50 г краве
  • захар - 1 супена лъжица
  • мая - 30 г
  • сол - 1 чаена лъжичка
  • прясно мляко - 300 мл
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива в топлото мляко заедно със захарта. Добавят се солта, разбитите яйца, омекналото масло и брашното.

Замесва се гъсто тесто, което се оставя на топло да втаса. След това се измесва и се оставя да втаса още веднъж.

Оформят се дълги тънки хлебчета, които се нареждат в намаслена тава и на повърхността им през 2‐3 см. се правят разрези с нож, намазан с олио.

Хлебчетата се пекат в умерена фурна. Докато са още горещи, се намазват с леко затоплено олио, разчупват се по линията на разрезите и се поднасят със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: