Хляб с три вида брашно и сушени домати

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
232
1k
674
1k
1
31/01/2016
"Богат, ароматен и пухкав - истински селски хляб "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо553
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените домати се режат на ситно и се смесват заедно със зехтина и босилека в купичка. Ако използвате мариновани, само ги нарежете, без да добавяте още зехтин.

Маята се сипва в топлата вода заедно със захарта и се оставя на топло да шупне. Пресяват се трите вида брашна и се смесват добре.

Прави се кладенче и се сипват киселото мляко, маята, солта и отцедения през цедка зехтин от доматите. Замесва се меко тесто с помощта на още малко топла вода, слага се в дълбок съд покрит с домакинско фолио и се оставя да удвой обема си на топло.

Смесват се втасалото тесто със сушените домати, като се размесва добре, за да се разпределят равномерно. Оставя се да почине около 15 минути.

През това време се включва фурната на 180 градуса и слага вътре тавата, в която ще се пече хлябът заедно с капак, за да се затоплят добре.

Слага се и малка купичка с вода отстрани. Тестото се слага в горещата тава, захлупва се и се печете така първите 15 минути.

Отстранява се капакът и се продължава печенето до готовност. Проверете с дървено шишче.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар