Шоколадови пасти с карамелен крем

31/01/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 089
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Белтъците разбийте на сняг, заедно със захарта. Към тях прибавете един по един жълтъците.

Добавете разтопения шоколад, пресятото брашно и какаото. Разбъркайте внимателно с шпатула.

Разделете получената смес на три части и изпечете три блата (в квадратна форма). В касерола изсипете захарта и маслото. След като се карамелизира, налейте 100 мл загрята сметана.

Оставете да се охлади и го прибавете към 500 мл разбита сметана. Разбъркайте много добре. С получения крем намажете блатовете, отгоре загладете със сметана на тънък слой.

Направете ганаша, като загреете сметаната и прибавите шоколада. Бъркайте докато се разтопи. Оставете в хладилника за 30 минути и след това го разбийте на пухкав крем. Нарежете пастите и ги украсете с ганаша.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар