Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк със смокини и карамелен сос

Кейк със смокини и карамелен сос

редакция:
Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Ето заради такива кейкове сме на път да приемем съвършена кръгла форма."

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч., топло
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • смокини - 10 бр.
  • за карамела
  • кафява захар - 100 г
  • сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете млякото, олиото и брашното с бакпулвера.

Поставете хартия за печене в продълговата форма. Изсипете сместа и наредете нарязаните смокини. Печете на 180градуса за 40 минути.

Сложете захарта и я карамелизирайте. Налейте загрятата сметана и варете докато се разтвори добре.

Полейте кейка с охладената глазура.

Кейкът със смокини и карамелен сос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: