Сиропиран тиквеник

Сиропиран тиквеник

тинтин
Новак
27
657
2k
01/05/2019
"Има време за потене във фитнеса и време за похапване на сиропиран тиквеник! Кое време е при вас?"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81 657
  • Преглеждания за месеца178
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката тиквата се настъргва на едро ренде и се запържва в 100 мл. олио. След което се разбърква с 1 ч.ч. захар, орехите, канелата и галетата.

Корите се нареждат в тава, обилно намазана с олио, като през 3 кори се слага от плънката. Отгоре завършваме с 3-4 кори;

Режем като торта на триъгълници и поливаме с останалото олио. Печем в умерена фурна до зачервяване.

След като извадим тиквеника от фурната, го заливаме топъл със студен сироп от 1/2ч.ч. захар + 1/2 ч.ч. вода. Завиваме да се задуши.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5 8
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Виктория Бурова
Добре се получи
0
0
Таня Арабаджийска
Моят тиквеник е навит, стана много вкусно!
2
0
Sevinch Adil
Sevinch Adil
13.02.2016 19:05
Разкошна !
1
0