Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Сиропиран тиквеник

Сиропиран тиквеник

тинтин
Новак
36823
Сиропиран тиквеник
Снимка: Диляна
4 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8-10
"Има време за потене във фитнеса и време за похапване на сиропиран тиквеник! Кое време е при вас?"

Необходими Продукти

  • кори - 500 гр.
  • тиква - 600 гр.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • галета - 2 с.л.
  • канела - 2 ч.л.
  • захар - 1 и 1/2ч.ч.
  • олио - 200 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката тиквата се настъргва на едро ренде и се запържва в 100 мл. олио. След което се разбърква с 1 ч.ч. захар, орехите, канелата и галетата.

Корите се нареждат в тава, обилно намазана с олио, като през 3 кори се слага от плънката. Отгоре завършваме с 3-4 кори;

Режем като торта на триъгълници и поливаме с останалото олио. Печем в умерена фурна до зачервяване.

След като извадим тиквеника от фурната, го заливаме топъл със студен сироп от 1/2ч.ч. захар + 1/2 ч.ч. вода. Завиваме да се задуши.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
58
45
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Струва си да се пробва, но смятам да добавя и една кутийка локум!
23.02.2022 23:44
Виктория Бурова
Виктория Бурова
Добре се получи
03.11.2020 12:48
Таня Арабаджийска
Таня Арабаджийска
Моят тиквеник е навит, стана много вкусно!
29.12.2016 19:32
2
Sevinch Adil
Sevinch Adil
Разкошна !
13.02.2016 19:05
1
RDobreva
RDobreva
Вече пробвах рецептата. Вкусно!
23.10.2014 15:34
2
ТОТО
ТОТО
Звучи много вкусно ще я пробваме задължително
19.12.2013 09:09