Начин на приготвяне
Задушете последователно нарязаните лук, спанак, гъби, ориза и подправките.
Налейте 200 мл вода и задушавайте, докато оризът стане почти готов и течността се изпари.
Разрежете агнешкото бутче, така че да се получи „джоб”. Получения отвор напълнете с готовата плънка и се зашива с дебел конец.
Направете смес от олиото, червения и черния пипер и розмарина. Намажете бутчето със сместа за намазване и сол. Поставете го в тава, налейте бирата и 300 мл вода.
Покрийте с фолио и печете на 200 градуса около 2 ч и 30 мин – 3 часа, като от време на време го поливате със соса от печенето.
Два часа след като се запече, прибавете нарязаните на едро моркови и картофи.
Накрая махнете фолиото и допечете, докато се образува златиста коричка върху печеното агнешко.
Пълненото агнешко бутче е готово.