Козуначени курабийки

ВаняВаня
Чирак
118
242
41
239
01/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви45 мин.
Общо70 мин.
Порции12
"Лесни селски курабийки с неочакван вкус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малък съд смесете маята, 1 с.л. захар и 2 с.л. вода и оставете да престои около 10 минути. В друг съд смесете виното, дафиновия лист, портокаловите кори, канелата и индийското орехче.

Сложете сместа да заври на силен огън. След това го намалете и я оставете да къкри, докато остане 1/4 чаша (за около 2 минути).

Прибавете маслото, меда и ванилията и свалете съда от огъня. Извадете дафиновия лист.

В дълбок съд смесете 4 1/3 ч.ч. брашно, захарта и солта. Направете кладенче в средата и сипете разтворената мая и сварената ароматна смес. С вилица смесете течностите и брашното.

Започнете да месите, докато получите еластично тесто (за около 10 минути). Посипвайте с брашно, за да не залепне. Сипете 1/2 с.л. олио във формата за печене, намажете дъното и сложете тестото.

Покрийте с чиста кърпа и оставете да втаса около час и половина.

Затоплете фурната и запечете ядките за около 8 минути, оставете ги да изстинат. Внимателно ги мушнете вътре заедно със стафидите.

Разделете тестото на топки и ги сложете на разстояние една от друга във форма за печене. Изчакайте 10 минути да бухнат леко и тогава ги намажете с жълтъка. Покрийте ги, за да втасат повторно (още 2 часа). Наръсете ги с 2 с.л. захар.

Печете в предварително затоплена фурна, около 45 минути. Завийте ги добре и оставете да изстинат.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: