Мусака без домати (Бяла мусака)

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
02/02/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 100
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите и ги нарязваме на малки кубчета. Слагаме в тавичка. Каймата я смесваме с лук, чубрица, черен пипер и сух магданоз и я задушаваме в олио и малко вода.

Когато изври течността, прибавяме към каймата картофите. Натрошаваме кубче пилешки бульон и наливаме вода до нивото на картофите.

Слагаме продуктите да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до извиране течността и готовност на картофите.

Заливаме мусаката със смес от разбитите яйце, мляко, сол и брашно и допичаме до приятен загар. Поднасяме топла с 1-2 лъжици кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар