Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Шницели»Шницели от патладжани

Шницели от патладжани

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Шницели от патладжани2 / 2
13/02/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Вегетариански шницели за ценители - ядеш и не можеш да спреш"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • галета
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжаните на кръгчета, посоляваме ги и ги оставяме да се оттече горчилката в продължение на 15 - 20 мин. Измиваме ги под течаща вода и ги подсушаваме със салфетка.

Разбиваме леко яйцето. Овалваме кръгчетата патладжани в яйцето и галетата.

В загрято олио пържим кръгчетата от двете страни до златисто.

Подноса се със салата от домати, червен лук и сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: