Домашно консервиран лапад

02/02/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 425
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • лапад - 2 - 3 кг пресен
  • сол
  • аспирин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете лапада от дръжките. Нарежете го на по-едри парчета и го бланширайте във вряща вода /само да си смени цвета/.

Извадете и отцедете лапада. Изберете подходящи буркани /компотени/. Натъпчете добре бурканите с бланширания лапад.

Сложете във всеки буркан по една чаена лъжичка сол и по един аспирин /за хитруши/.

Затворете с капачки и варете около 15 мин. след завирането на водата. Съхранявайте на хладно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар