Домашно консервиран лапад

2k
12k
6k
8
02/02/2016
"Рецепта за зимен запас от лапад в буркани "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 155
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • лапад - 2 - 3 кг пресен
  • сол
  • аспирин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете лапада от дръжките. Нарежете го на по-едри парчета и го бланширайте във вряща вода /само да си смени цвета/.

Извадете и отцедете лапада. Изберете подходящи буркани /компотени/. Натъпчете добре бурканите с бланширания лапад.

Сложете във всеки буркан по една чаена лъжичка сол и по един аспирин /за хитруши/.

Затворете с капачки и варете около 15 мин. след завирането на водата. Съхранявайте на хладно.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар