Начин на приготвяне
Сваряваме пилешкото месо и го разделяме на конци. Загряваме маслото и изпържваме в него ситно нарязания лук.
Прибавяме пилешкото месо и запържваме за няколко минути. Овкусяваме с подправките и отстраняваме от огъня.
Пресяваме брашното в купа, правим кладенче по средата и слагаме сол, 1 яйце, разтопено масло, като замесваме тесто с хладката вода. Покриваме го с кърпа и го оставяме за 30 минути.
Месим тестото отново и го разделяме на 6 парчета. От всяко парче разточваме тънка кора. Намазваме корите с разтопеното масло и отгоре поръсваме с пилешкото месо. Завиваме всяка кора на стегнато руло, след което навиваме навътре.
Печем бюреците в тава, намазана с мазнина в предварително загрята фурна на 200 градуса за 35 минути.