Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Вити бюреци с пилешко месо

Вити бюреци с пилешко месо

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Вити бюреци с пилешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • сол - 1 ч.л.
  • За плънката
  • масло - 100 г
  • пилешко филе - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 100 г за намазване на корите
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешкото месо и го разделяме на конци. Загряваме маслото и изпържваме в него ситно нарязания лук.

Прибавяме пилешкото месо и запържваме за няколко минути. Овкусяваме с подправките и отстраняваме от огъня.

Пресяваме брашното в купа, правим кладенче по средата и слагаме сол, 1 яйце, разтопено масло, като замесваме тесто с хладката вода. Покриваме го с кърпа и го оставяме за 30 минути.

Месим тестото отново и го разделяме на 6 парчета. От всяко парче разточваме тънка кора. Намазваме корите с разтопеното масло и отгоре поръсваме с пилешкото месо. Завиваме всяка кора на стегнато руло, след което навиваме навътре.

Печем бюреците в тава, намазана с мазнина в предварително загрята фурна на 200 градуса за 35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: