Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Рулца»Панирано заешко с рулца от тиквички и кътък

Панирано заешко с рулца от тиквички и кътък

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Панирано заешко с рулца от тиквички и кътък
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
03/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Панираното заешко месо става изключително вкусно, а с тази гарнутира е направо неустоимо. Сега остава да ни поканите на обяд?"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 кг
  • панировка - 1 пакет готова суха
  • тиквички - 1 - 2
  • яйца - 3
  • домати - 2
  • катък - 1 малка кутия
  • чесън - 1 - 2 скилиди
  • копър - пресен, 1 стрък
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото месо се реже на порции или хапки и се сварява със сол. След като изстине, се подсушава и се панира, като първо се потапя в разбитите яйца с малко черен пипер и после в готовата суха панировка.

Пържи се до златисто.

Тиквичките са нарязани на ивици и запържени, после се навиват на рулца. Пълнят се със кътък смесен със чесън и копър.

Подреждат се в чиния и се гарнира с домат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: