Торта Черно и Бяло

Торта Черно и Бяло
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Знаете любимото ни правило - щом тортата е с два цвята, трябва да изядем по едно парченце и от двата"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 300 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • пшенично нишесте - 2 пакета (по 60 г)
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • ванилия - 2 прахчета (по 0.2 г)
  • за крема
  • прясно мляко - 1/2 литър
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • пшенично нишесте - натурално 1 п. (60 г)
  • за украса
  • шоколад - 100 г
  • олио - 2 с.л.
  • кокосови стърготини
  • шоколадови пръчици
  • фондан - едно цвете
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до пухкава смес. Прибавете млякото със содата, олиото, брашното и нишестето. Разбъркайте до получаването на гладко кексово тесто.

Готовата смес разделете на две части. В едната прибавете какаото, а в другата ванилията.

В предварително намазнена и загрята форма -сърце, редувайте като сипвате от бялата смес, след това от кафявата и пак от бялата смес. Изпечете първия блат.

По същия начин изпечете и втория блат.

Направете крем, като сложите млякото да заври. Прибавете захарта и след това разтвореното нишесте с малко вода. Бъркайте непрекъснато, за да стане гладък крем.

Слепете блатовете с готовия крем. С останалият крем намажете цялата торта.

Разтопете шоколада, смесен с олиото в микровълнова фурна или на водна баня.

Намажете половината торта с шоколад и поръсете с шоколадови пръчици. Бялата половина поръсете с кокосови стърготини.

Гарнирайте по средата с фонданово цвете.

Тортата Черно и Бяло е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: