Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта до пухкава смес. Прибавете млякото със содата, олиото, брашното и нишестето. Разбъркайте до получаването на гладко кексово тесто.
Готовата смес разделете на две части. В едната прибавете какаото, а в другата ванилията.
В предварително намазнена и загрята форма -сърце, редувайте като сипвате от бялата смес, след това от кафявата и пак от бялата смес. Изпечете първия блат.
По същия начин изпечете и втория блат.
Направете крем, като сложите млякото да заври. Прибавете захарта и след това разтвореното нишесте с малко вода. Бъркайте непрекъснато, за да стане гладък крем.
Слепете блатовете с готовия крем. С останалият крем намажете цялата торта.
Разтопете шоколада, смесен с олиото в микровълнова фурна или на водна баня.
Намажете половината торта с шоколад и поръсете с шоколадови пръчици. Бялата половина поръсете с кокосови стърготини.
Гарнирайте по средата с фонданово цвете.
Тортата Черно и Бяло е готова.