Начин на приготвяне
Бадемовото брашно, какаото и пудрата захар се пресяват няколко пъти. Целта е да се получи много фин прашец. Белтъците се разбиват с миксер с щипката сол на пяна.
Разбиването продължава, като се добавя по малко от кристалната захар. Белтъците трябва да се разбият до стегнат крем. Добавя се сместа с бадемовото брашно на два-три пъти, като се разбърква внимателно сместа до усвояването на цялото брашно.
Сместа трябва да е като гъста лава. Пълни се в пош и се шприцова върху хартия за печене с предварително очертани кръгчета с диаметър 4 сантиметра.
Тавата с бъдещите макарони се потупва няколко пъти, за да излезе излишният въздух и ако има връхчета от шприцоването, да се слегнат.
Макароните се оставят на стайна температура да изсъхнат за около 40 минути. Пекат се в предварително загрята фурна на 150 градуса за около 13 минути.
При печенето е много важно вратата на фурната да е леко отворена, за да не се напукат макароните.
След като се извадят от фурната, макароните се оставят да изстинат за 10-15 минути, за да се отлепят лесно от хартията.
За шоколадовия ганаш за слепването на макароните: Сметаната се загрява на котлона до завиране. Изсипва се върху шоколада и се бърка енергично до разтапянето на шоколада.
Добавят се и двете супени лъжици бренди и пак се разбърква добре. Сместа се оставя за 2 часа в хладилника докато стегне.
След готовност с малка лъжичка се поставя от крема върху черупките макарони и сладките се слепват много внимателно, тъй като са доста крехки.
Френските какаови макарони са готови.
Рецептата е адаптирана от Sunshine's kitchen.
Коментари