Начин на приготвяне
Измийте боба и го сложете в тенджера под налягане. Налейте вода до указаното на тенджерата място. Нарежете едната главичка лук и добавете към боба.
Добавете 1/2 ч.ч. олио, сложете капака на тенджерата и варете около 30-35 мин. от момента на завиране. Преместете тенджерата от котлона и оставете малко да се охлади и да изпусне парата. В тиган сложете останалата мазнина.
Добавете нарязаните зеленчуци и задушете, докато омекнат. Прибавете червеният пипер и доматения сок и един черпак от фасула. Върнете тенджерата обратно на котлона.
Добавете зеленчуковия бульон и овкусете със сол. Изсипете запържената смес към фасула и разбъркайте. Прибавете магданоза и джоджена и варете още пет минути.
Коментари