Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Охлювчета-тутманици

Охлювчета-тутманици

Охлювчета-тутманици4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Невероятно вкусни и пухкави тутманичета във формата на охлювчета. Много ефектна закуска!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • мая - 1 кубче (42 г)
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - колкото поеме за меко тесто /около 800 г/
  • за плънката
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 г
  • за намазване
  • мас - 1 ч.ч. свинска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладкото мляко. Добавете солта, захарта и една с.л. брашно. Оставете маята да се надигне.

Към пресятото брашно прибавете яйцата /отделете единия жълтък за намазване/, сместа с маята, олиото и замесете меко тесто. Разбийте яйцата със сиренето и направете плънката. Разделете тестото на 4 топки.

Разточете кори, намажете с разтопена мас и сложете по една лъжица от плънката. Навийте на руло и нарежете на парчета.

Обърнете парчетата, така че да приличат на охлювчета, и ги наредете в подмазана и топла тава. Намажете с разбит жълтък.

Поръсете с още малко разтопена мас. Оставете отново да се надигне тестото и го сложете да се пече в леко затоплена фурна, като постепенно увеличавате температурата.

Изпечете тутманика до готовност.

Охлювчетата-тутманици са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: