Начин на приготвяне
Разтворете маята в хладкото мляко. Добавете солта, захарта и една с.л. брашно. Оставете маята да се надигне.
Към пресятото брашно прибавете яйцата /отделете единия жълтък за намазване/, сместа с маята, олиото и замесете меко тесто. Разбийте яйцата със сиренето и направете плънката. Разделете тестото на 4 топки.
Разточете кори, намажете с разтопена мас и сложете по една лъжица от плънката. Навийте на руло и нарежете на парчета.
Обърнете парчетата, така че да приличат на охлювчета, и ги наредете в подмазана и топла тава. Намажете с разбит жълтък.
Поръсете с още малко разтопена мас. Оставете отново да се надигне тестото и го сложете да се пече в леко затоплена фурна, като постепенно увеличавате температурата.
Изпечете тутманика до готовност.
Охлювчетата-тутманици са много вкусни.