Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Наполеон»Торта Наполеон с готови кори

Торта Наполеон с готови кори

NEVINEVI
Помощник Готвач
1621k5283
Торта Наполеон с готови кори
Снимка: Admin
1 / 12с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Кой не обича всеизвестната торта Наполеон? Ето един лесен вариант за приготвянето и с готови кори."

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • готови кори - 500 г
  • захар - 5 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • За крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • жълтъци - 4 бр.
  • брашно - 6 с.л.
  • ванилия
  • лимонова кора
  • портокалова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте корите, посипете ги с олиото и захарта и разбъркайте добре. Печете ги на 180 градуса до златисто, разбърквайте често, за да не загорят. Оставете да изстинат. В това време направете крема. В купа сложете 100 мл мляко, жълтъците и брашното, разбъркайте с тел за разбиване.

Ако има бучки от брашно прецедете, за да стане кремът гладък. В тенджера кипнете останалото мляко и щом заври захарта изключете котлона и при непрекъснато бъркане добавете яйчената смес.

Овкусете с ванилията и цитрусовите кори. Във форма за торта с диаметър 22 см сложете една лъжица от крема на дъното (това се прави за да не се пързаля тортата).

Почнете да редувате печени кори, крем и завършете с кори. Оставете малко кори и за отстрани след като махнете формата за дооформяне.

Бърза, лесна и вкусна торта Наполеон. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
517
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

NEVI
NEVI
Млечната баница се приготвя като корите се изпичат цели намазани с масло после се заливат със смес от мляко, захар и яйца и се пече отново На вкус, текстура и начин на приготвяне нямат нищо общо с тази рецепта
17.02.2016 21:34
12
2
дедо
дедо
млечн баница по нашенски, а изкилифинчено наполеон
17.02.2016 13:58
11
3
NEVI
NEVI
Кори за баница аз ползвах "Фамилия"
04.02.2016 21:37
1
Ива
Ива
За какви готови кори става въпрос?
04.02.2016 19:48
4
5
NEVI
NEVI
От топлината на млякото яйчената смес се зготвя. Не го варят допълнително защото много бързо загар. Но всеки го прави както му е удобно важното е да е вкусно
04.02.2016 18:29
2
Ирина
Ирина
Не се ли сварява кремът след добавянето на яйчената смес?
04.02.2016 17:38
NEVI
NEVI
тортата трябва да престои поне 6 часа за да стегне крема и да се напоят корите хубаво
04.02.2016 16:20
6