Селска питка със салам и орехи

04/02/2016
"Така е, на село хич не си поплюват! Дори и хлябът им е със салам "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо161
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква във водата със захарта и се оставя за 10 минути встрани. После се изсипва в брашното заедно с останалите продукти и замесваме средно меко тесто.

Оставя се на топло да удвои обема си за около 40 минути. Саламът се нарязва на кубчета, орехите се нарязват с нож.

Омесват се с тестото и оставяме в кръгла намазана с олио тавичка да си почине още 20 минути.

Намазва се отгоре с олио и се поръсва със сусамени семенца. Печем в загрята на 180 градуса малко повече от половин час. Готовият хляб се изважда и се охлажда върху решетка. След това се нарязва и поднася.

Механично метално сито за хубаво тесто-23%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
6.93 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Питката е по рецепта на Ивана - която приготвя страхотни вкусотии Има и кулинарен блог- С нож и вилица в ръка !
0
0
Моника
Моника
04.02.2016 19:49
Наистина е много вкусна питката, стопи се аламинут нищо не остана
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
04.02.2016 19:34
Аз бих пропуснала орехите,не съм им голяма почитателка,но идеята със салама ми хареса:)
0
0