Апетитни пилешки бутчета с ориз

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
04/02/2016
"Колко често на трапезата си слагате пилешки бутчета с ориз?"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 338
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се размразяват и се измиват добре. Оризът се почиства и също се измива.

Лукът се нарязва ситно. Тавата се намазва с олио и се слага малко масло. Добавя се лукът и леко се запържва на слаб огън.

Маха се от огъня. Равномерно се разполага в тавата. Ръси се черен пипер и сол на вкус.

Нареждат се бутчетата и се стърже морков отгоре. Върху всяко бутче се слага мъничко сол и парченца масло. Добавя се една голяма водна чаша вода.

Пече се в силно загрята фурна до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мартина Тракова
Не разбрах само кога се слага ориза?Запържва ли се?
0
0
Джемиле Чешлиева
като се запържи лука и се махне от огън тогава се добавя оризът
0
0