Плетена питка със сусам

ГерганаГергана
Новак
13
1
05/02/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 609
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо активирам маята в малко хладка вода с 1 с.л брашно и щипка захар. В купа слагам пресятото брашно правя кладенче и вътре слагам леко разбитите яйца, млякото, солта и олиото и накрая добавям шупналата мая.

Замесвам меко еластично тесто. Разделям тестото на 3 равни части, разточвам листата на немного тънък лист, мажа с мекото масло целия лист и го навивам на руло.

С намаслени ръце стискам и разтягам рулото, да стане по-дълго, след което вземам трите готови рула и плета на обикновена плитка.

Слагам готовата питка да втаса до утрояване на обема си, намазвам с жълтък отгоре и поръсвам със сусам и мак. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. По желание може да се сложи и плънка от сирене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар