Начин на приготвяне
Първо активирам маята в малко хладка вода с 1 с.л брашно и щипка захар. В купа слагам пресятото брашно правя кладенче и вътре слагам леко разбитите яйца, млякото, солта и олиото и накрая добавям шупналата мая.
Замесвам меко еластично тесто. Разделям тестото на 3 равни части, разточвам листата на немного тънък лист, мажа с мекото масло целия лист и го навивам на руло.
С намаслени ръце стискам и разтягам рулото, да стане по-дълго, след което вземам трите готови рула и плета на обикновена плитка.
Слагам готовата питка да втаса до утрояване на обема си, намазвам с жълтък отгоре и поръсвам със сусам и мак. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. По желание може да се сложи и плънка от сирене.