Торта Каприз

05/02/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Да поискаш да хапнеш парче от тази торта не е каприз, а въпрос на добър вкус "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 973
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте ги със захарта на пухкав крем. Към тях добавете разбитите жълтъци. Брашното, какаото и нишестето се пресяват.

Добавете ги постепенно към яйчната смес, като разбърквате внимателно с шпатула. Сместа разделете на две части. Изпечете два блата във форма 20-22 см, на 180 градуса, 15 минути всеки.

Оставете да се охладят. Разбийте маскарпонето заедно със захарта. Към него прибавете разбитата сметана (отделете от нея, около 2 ч.ч за намазване на тортата).

Разбъркайте много добре и добавете течния шоколад (разтопен предварително и леко хладен). Сглобете тортата, като поставите единия блат във формата, в която сте пекли.

Сиропирайте го с кафето и намажете с половината от течния шоколад (100г). Наредете малините и изсипете шоколадовия мус. Загладете добре и поставете втория блат.

Сиропирайте и него. Намажете с останалия шоколад. Отгори покрийте със заделената сметана. Сложете тортата във хладилника за няколко часа.

Прокарайте внимателно с нож по стените на формата, и освободете тортата. Украсете я, като поръсите с какао и наредите шоколадови топчета.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар