Домашен хляб с квас от нахут

КрасиКраси
Новак
23
110
48
79
Домашен хляб с квас от нахут
Снимка: Краси
1 / 3
05/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви30 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Тестото ръчно се замесва от вечерта. Покрива се с кърпа или фолио. Втасва цяла нощ във изключена фурна.

Сутринта се размесва за кратко с добавяне на малко брашно, защото тестото е доста лепкаво. Оформят се хлебчетата, поставят се във форми поръсени с малко брашно.

Поръсват се отгоре с брашно. Правят се разрези с остър нож. Поставят се във фурна и се включва на 40-50 градуса около 40-50 мин., докато се надигнат, след което се включва на 220 градуса.

След като се достигне температурата, градусите се намалят на 190 и се доопичат до суха клечка.

Във фурната се поставя купичка с вода, за влажен въздух. Резултатът е вкусен, хрупкав и ароматен хляб.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: