Домашно суши с рулца от раци

Домашно суши с рулца от раци

Домашно суши с рулца от раци
Снимка: Веселина Константинова
1 / 8
06/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви20 мин.
Общо50 мин.
Порции16
"И наградата Златни клечки за майстор на сушито се присъжда на тази рецепта"

Необходими Продукти

  • ориз - 150 г за суши
  • авокадо - 1 бр.
  • краставица - 1/2 бр.
  • рулца от раци - 4 - 5 бр.
  • оризов оцет
  • хималайска сол
  • сос - Терияки
  • водорасли - 4 бр. листа за суши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го накиснете в чиста вода за около 30 мин. Изплакнете ориза и го сложете да се свари.

Готовия ориз отстранете от котлона и покрийте с кърпа, докато изстине. Охладения ориз овкусете със сол и оризов оцет. Бъркайте с дървена лъжица.

Нарежете краставицата на фини лентички с помощта на картофобелачка. Настържете авокадото на тънки филийки, а рулцата-на ивички.

Разстелете рогозка за суши. Сложете един лист от водорасли с лъскавата страна към рогозката.

Разстелете тънък слой ориз, отгоре наредете лентички краставичка или авокадо, добавете пръчици от рулцата от раци. С помощта на рогозката навийте на руло.

Нарежете на парченца с нож, предварително потопен във вода. Сервирайте със сос Терияки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: