Банички Калцоне

ВаняВаняНовак1
09/02/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 003
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, размитата в хладка вода мая, солта, половината олио и яйцето, от което е отделена 1 с.л. за намазване, се омесват на хомогенно тесто върху набрашнена повърхност.

Оставя се 10 минути да почине, като през това време се нарязват продуктите за плънката.

Тестото се разточва на продълговата кора с дебелина около 1-2 см и се оформя на правоъгълници. Всеки от тях се намазва с олио и в него се поставя плънка.

Подправят се и се прегъват на две, като краищата се притискат. Подреждат се в намаслената с останалото олио тава и се намазват с отделеното количество от яйцето, размито с малко хладка вода.

Наръсва се със сусам и се пече до зачервена коричка на 180 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар