Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с гъби без запръжка

Мусака с гъби без запръжка

Мусака с гъби без запръжка
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Под тази сочна заливка се крие нещо уникално"

Необходими Продукти

  • картофи - около 1 кг
  • кайма - 250 г
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 350 г
  • сол
  • магданоз - сух
  • целина - суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и гъбите и ги нарежете на подходящи парчета.

Сложете ги в подходяща тенджера или тава с похлупак.

Размесете каймата с 1 ч.ч. вода и я добавете към зеленчуковата смес.

Овкусете със сол, сложете капака и печете във фурната, докато зеленчуците омекнат и започнат да придобиват кафява коричка.

Разбийте яйцата с киселото мляко, сложете брашното и содата, добавете подправките и полейте мусаката с получената смес.

Печете още 5-6 мин. до златист загар.

Мусаката с гъби без запръжка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#211139
Потребител#211139
Много неточно за мен
С моето незнание звучи така взимаме подходящите продукти слагаме ги в подходящия съд . Задушаваме подходящо. Изсипваме в подходяща тава. Изпичаме подходящо....... . Вярвам че е много вкусно и ще го направя, като купя продуктите. В Германия в неделя неработят магазините.
Успех в кулинарията.
08.04.2018 18:34
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Нещо има объркване?! Става дума за кисело мляко.
06.02.2016 14:58
Yana G.
Yana G.
Доста интересна рецепта! Киселото зеле ми е малко странно с разбитите яйца-не съм чувала до сега подобно, но може да се получава добра комбинация : )
06.02.2016 14:44