Начин на приготвяне
Почистете зеленчуците и гъбите и ги нарежете на подходящи парчета.
Сложете ги в подходяща тенджера или тава с похлупак.
Размесете каймата с 1 ч.ч. вода и я добавете към зеленчуковата смес.
Овкусете със сол, сложете капака и печете във фурната, докато зеленчуците омекнат и започнат да придобиват кафява коричка.
Разбийте яйцата с киселото мляко, сложете брашното и содата, добавете подправките и полейте мусаката с получената смес.
Печете още 5-6 мин. до златист загар.
Мусаката с гъби без запръжка е готова.
Коментари
С моето незнание звучи така взимаме подходящите продукти слагаме ги в подходящия съд . Задушаваме подходящо. Изсипваме в подходяща тава. Изпичаме подходящо....... . Вярвам че е много вкусно и ще го направя, като купя продуктите. В Германия в неделя неработят магазините.
Успех в кулинарията.