Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака без запръжка

Мусака без запръжка

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Мусака без запръжка
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
01/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Мусака без запръжка не отстъпва по нищо на традиционната мусака със запръжка, а и е 5 пъти по-диетична"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • кайма - 500 г
  • картофи - 1 кг
  • домати - 1 ч.ч. пасирани
  • сол
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 500 г
  • брашно - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на дребно.

Каймата се слага в купичка с около 200 мл вода. Разбърква се, докато стане на каша.

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Зеленчуците, каймата и доматите се прехвърлят в тава, добавят се олио, сол на вкус, чубрица, червен и черен пипер.

Всички продукти се разбъркват и мусаката се поставя във фурната да се пече на 200 °C за 50 минути.

За заливката за мусака в купа се разбиват яйцата заедно с киселото мляко и брашното до гладка смес.

Малко преди готовност заливката се разпределя върху вкусната мусака и се връща във фурната да се запече до приятен и златист загар.

Мусака без запръжка не отстъпва по нищо на традиционната мусака със запръжка, а и е 5 пъти по-диетична.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: