Начин на приготвяне
Кадаифът се разчепква. Върху плот се разстилат 2 кори, ръсят се с разтопено масло, орехи и тънък слой кадаиф. Навива се на руло и леко се сплесква.
Така се прави и с останалите кори. В намазнена тава се нареждат увитите рула. Режат се на малки квадратчета.
Изпича се до зачервеняване и от двете страни. През това време се приготвя сиропът.
За целта 3 чаши вода и 3 чаши захар се варят около 5 мин. Оставя се да поизстине малко.
Готовата баклава също се оставя да поизстине малко. Полустудената баклава се залива с полустудения сироп и се покрива.
С турско кафе върви идеално.
Коментари
Пристрастена съм към сиропираните десерти,а тази баклава с голям кеф бих я опитала :)