Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура с гъбено-орехова плънка

Ципура с гъбено-орехова плънка

Ципура с гъбено-орехова плънка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Подчертайте деликатния вкусна ципурата с тази ароматна орехова плънка"

Необходими Продукти

  • риба - 2 бр. по - едри ципури
  • гъби - 2 - 3 печурки
  • маслини - 5 - 6 бр. без костилките
  • моркови - 1 бр. средно голям
  • лук - 1 средна глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лимони - 1 бр. голям
  • орехи - от 6 - 7 едро счукани
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 2 суп. лъжици нарязан пресен
  • мащерка - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите и се срязва леко навътре, за да може в нея да се сложи повече плънка. Посолява се отвътре и отвън и се поръсва с черен пипер и лимонов сок.

Докато тя чака да бъде напълнена, нарязваме на ситно гъбите, чесъна и лука, настъргваме моркова и запържваме всичко в 2-3 супени лъжици зехтин.

После добавяме нарязаните на дребно маслини, малко сол и черен пипер, а след няколко минути – и ореховите ядки. Към добре разбърканата плънка прибавяме магданоза и мащерката и напълваме с тази смес рибите.

Прехвърляме ги в ги в 2 достатъчно големи парчета намазано отвътре алуминиево фолио, нареждаме им отгоре по няколко колелца лимон и ги увиваме. Леко надупчваме фолиото на няколко места и слагаме увитите риби в тава, намазана с олио.

Печем в загрята на 200 градуса фурна в продължение на 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: