Чеснови пърленки с бакпулвер

цветослава кирковацветослава киркова
Готвач
393
1k
543
860
1
08/02/2016
"При нас пърленките са на почит, а тези са направо за изложба "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 760
  • Преглеждания за месеца194
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пърленки

Начин на приготвяне

Смесват се брашното, солта, бакпулверът и захарта. Добавя се олиото, като се бърка до получаване на маслени трохи, накрая се добавя хладката вода, меси се меко тесто.

Намазва се с олио и се оставя да почине за около 30 мин. Готовото тесто се разделя на равни части, всяка част се разточва на кора с големината на тигана в който ще печете.

Съдът се поставя на котлона (трябва да е сух) всяка пърленка се пече от двете страни до готовност. Разтопете маслото и добавете чесновия прах.

Всяка готова пърленка намажете с чесновото масло, по желание може да добавите и други подправки. Аз поръсих пърленките със ситно нарязан зелен лук.

Голяма италианска тава за пица с тройно незалепващо покритие 39 cм.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма италианска тава за пица с тройно незалепващо покритие 39 cм.
79.99 лв.
Виж ››

Поканете Италия у дома с тази практична италианска тава за пица. Бъдете истински майстор, приготвяйки пица за цялото семейство, а защо не и за съседите. Италианската тава е голяма, изработена от висококачествен материал, с незалепващо покритие. Приготвянето на пица е детска игра с вашата нова италианска тава!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар