Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифлички с течен шоколад

Кифлички с течен шоколад

Кифлички с течен шоколад
Снимка: Стела Церковска
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
28
"И въобще, ако не носите от тези кифлички с течен шоколад, хич не ни се мяркайте пред очите"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г бяло
  • мая - 20 г прясна
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • яйца - 1 бр. + един жълтък за намазване
  • мед - 1 супена лъжица
  • захар - 80 г
  • олио - 50 г
  • масло - 40 г разтопено и още за намазване
  • течен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и медът се разтварят в топлото мляко. Изчакайте сместа да шупне, след което добавете и останалите съставки.

Замесете меко и гладко тесто, което се покрива и се оставя на топло, за да втаса. След това го разделете на 4 части, които се разточват на кръгли блатове. Нарежете всеки блат на триъгълници.

Във всеки триъгълник се слага по лъжичка от течния шоколад, след което се завива на кифличка. Наредете кифличките в тава, намажете ги с жълтък, разбит с прясно мляко и ги оставете отново да втасат.

Печете ги в загрята на 190 градуса фурна до готовност. По желание разтопете още масло и още докато са топли ги намажете и ги поръсете със захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Станаха супер вкусни и пухкави тези кифлички!
10.12.2024 21:33
Мария
Мария
Много вкусни станаха! Страхотна рецепта.
29.01.2023 10:23