Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Спанак с ориз и масло

Спанак с ориз и масло

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Спанак с ориз и масло
Снимка: Maria Petrova
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг
  • ориз - 1 водна чаша
  • масло - 50 г
  • моркови - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • за запръжката
  • масло - 100 г
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства, измива се и се реже на парчета. Слага се да ври около 40 във вода. Отстранява се от огъня, изцежда се, измива се и се задушава в малко мазнина.

Добавят се ориз, масло, нарязан на кубчета морков, черен пипер и сол на вкус. Добавя се вода, колкото да покрие съдържанието на съда.

В тиган се разтопява маслото и се добавя червеният пипер. Запържва се. Когато заври хубаво гозбата, се изсипва запръжката и се разбърква.

Оставя се да къкри, докато се посгъсти. След това се отстранява от огъня. Допълнително може да се залее с чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лиляна
Лиляна
Ето и моето ястие по рецептата, което е вкусно с чеснов сос!
12.01.2023 18:18